Schpelen (2)

Goed. Nirwana, Dronten. Waar zal ik beginnen? De heenreis. Anderhalf uur door de wind en regen rijden met alleen een routebeschrijving van routenet.nl. In Dronten wisten we uiteraard niet goed waar we moesten zijn, dus pas nadat we het hele dorp doorgereden waren, kwamen we aan bij Nirwana, zowaar nog redelijk op tijd.

Bandopvang was prima. Aardige mensen, koffie, warm eten, gevulde koelkast in de backstageruimte en nog consumptiemunten ook. Niets op aan te merken.

Het spelen zelf ging lekker en het publiek was redelijk enthousiast. Behalve dat ene groepje van hardcore-punk-ska-figuren. Die stonden pal voor het podium te zieken. Elke keer wanneer we klaar waren met een nummer gilden ze ‘Speluh! Speluh!!!’. Speelden we een nummer, dan maakten ze ons en onze muziek belachelijk met flauwe dansjes en nog flauwer air-guitar spel. Maar goed, negeren hielp.

Na het optreden kwam een van die punkers nog vragen of zij wat mochten spelen op onze spullen. Dacht het niet. Ondertussen hadden vier potige kerels ergens een blok hout, vier grote spijkers en een hamer vandaan gehaald. Ze gingen ‘kopspijkers’ spelen. Maar dan zonder de vragen. Om en om namen ze de hamer en sloegen ze 1 keer op hun spijker. Een hoogtepunt in het bruisende uitgaansleven van Dronten.

De terugreis ging sneller dan de heenreis. Ondanks dat mijn bandgenoot werd aangehouden door de politie en een bekeuring kreeg wegens het rijden in een niet-apk-gekeurde auto.

Al met al een gedenkwaardige zaterdagavond en -nacht.

10 March 2003 | Life | 12 reacties

Reacties

 1. 1 WeZzy 10 March 2003, 13:00

  MAN! Zit niet te zeiken.. Hebben jullie -EINDELIJK- een optreden ergens en dan is het nog net goed.. Godverkut wat een zeikzak ben jij

 2. 2 Low 10 March 2003, 14:27

  Uhm, sorry hoor, maar ik zeik niet in dit verhaal. Zo te merken begrijp je me verkeerd, want ik heb het erg naar mijn zin gehad.

  En zelfs al zou ik zeiken - dat is mijn goed recht. Tsk.

 3. 3 E. 10 March 2003, 18:53

  Het gaat erom dat jezelf het na je zin hebt gehad.

  Leuke datum/tijd post. :)

 4. 4 Dee 10 March 2003, 21:41

  Pfftt.. volgens mij heeft WeZzy een beetje een zware dag gehad. Je kunt ook te snel op je pik getrapt zijn.
  En inderdaad Low: als je maar lol hebt gehad.

 5. 5 Michaela 11 March 2003, 01:22

  Tja….Nirwana in Dronten!! Bekend terrein voor mij. Ben opgegroeid in Dronten en af en toe (als het echt niet anders kon) kwamen we wel eens in Nirwana terecht. En echt waar…..het spijkerslaan in Nirwana is ouder dan kopspijkers. Menig volgespijkerde boomstammen moeten er in de bosjes hebben gelegen.

 6. 6 mike 11 March 2003, 10:27

  APK? hahaha, dennis je moet hem toch eens wegbrengen!

 7. 7 mike 11 March 2003, 18:32

  yo wezzy… val je mensen niet zo af… lively up yourselve.. and dont be no drag!….

 8. 8 WeZzy 11 March 2003, 22:48

  Ik val niemand af… Maar de mensen die daar stonden te zieken betalen de band wel! Ik moet ook werken voor klanten en ben ook niet altijd even blij met wat ze zeggen…

  Besides, als je al weken loopt te verkondigen dat je ergens wil spelen en dan lukt het eindelijk dan vind ik dat je dankbaar moet zijn.. Als je dan gaat zeiken kan ik niet zeggen dat je het waardeert..

  Maar da’s mijn mening en als je een reactieformulier hebt moet je hier toch tegenkunnen.. Of niet?

 9. 9 Low 11 March 2003, 23:44

  “Ik moet ook werken voor klanten en ben ook niet altijd even blij met wat ze zeggen…”

  Weet je wat, begin een weblog. Dan kan je mooi dat soort dingen van je af schrijven. Works for me.

  “Als je dan gaat zeiken kan ik niet zeggen dat je het waardeert..”

  Het enige wat ik deed is zeggen dat ik me stoorde aan dat kleine groepje mensen. Dat was voor mij opvallend die avond en dus logwaardig, mijns inziens. Ik had het ook over de vriendelijke eigenaar van de tent kunnen hebben met zijn sterke verhalen of over het eerste optreden van ‘mijn kindje’. Dat zou vast een stuk minder zeikerig overgekomen zijn. Daar komt bij dat, zoals ik schreef, er wel meer gebeurde die avond. Ontvangst was super en ik heb me kapot gelachen bij het Kopspijkeren. Echt een gedenkwaardige avond in de positive zin des woords.

  “Maar da’s mijn mening en als je een reactieformulier hebt moet je hier toch tegenkunnen.. Of niet?”

  Geen probleem. Mijn postjes zijn ook maar mijn mening. En als je die leest, moet je daar toch tegenkunnen. Of niet?

 10. 10 WeZzy 12 March 2003, 15:17

  Okido… Whatever.. Zo kwam het op mij niet over.. In iedergeval fijn om te horen dat jullie het naar je zin hadden.

  Ik kom regelmatig op deze site en kon nu niet anders dan reageren, vandaar..

 11. 11 mike 13 March 2003, 18:34

  hahahahaha! 1-0 voor low!

 12. 12 dille 23 March 2003, 00:54

  Dat van die kopspijkers is ook een zeer geliefd tijdverdrijf in een bepaald uitgaansgelegenheidje in Zell am See, Oostenrijk…

  Toch is het wel grappig soms =]

Commenting is not available in this weblog entry.