Netwerk noob

Beetje html schrijven? Geen probleem. Wat css erbij? Appeltje, eitje. Module schrijven in php? Draai ik mijn hand niet voor om. Mysql database opzetten? Peanuts. Maar thuis een draadloos netwerk inelkaar draaien? Werkelijk geen idee.

Ik heb 1 wireless adsl router, 1 desktop pc met WinXP die daar met een netwerkkabel aan vast zit, 1 MacBook die met Airport internetverbinding heeft, en 1 notebook met Windows Vista die ook draadloos verbonden is met die router. Alleen wil ik nu dat ze elkaar kunnen zien. Oh, wat zou dat fijn zijn! Maar hoe? Ik sta met een mond vol tanden. Het valt niet mee een noob te zijn… Weet u misschien een list?

29 May 2007 | Life, Nerdy, Werk | 4 reacties

Reacties

 1. 1 JW 29 May 2007, 15:29

  1. gegevens distribueren via DHCP (waarschijnlijk via de router)
  2. in XP + Vista werkgroep instellen
  3. Als het goed is kun je op de macbook dit netwerk ook zien. Om files te sharen moet je in ieder geval een aantal mappen op je windows bakken gedeeld hebben.

 2. 2 Low 29 May 2007, 20:45

  Ah! Werkgroep! Daar zat ‘m de kneep! Dank!

 3. 3 Murfo 3 June 2007, 11:40

  Haha, zeer herkenbaar. Scripten, proggen: no problemo, maar netwerken met subnetmaskers, gateways, werkgroepen, dns servers en gedeelde internetverbindingen: drama.

 4. 4 Niekjuh 5 June 2007, 16:59

  Kheb met netwerken geen probleem kben ook dan bijna afgestudeert als ict’er maar zou graag meer van web applicaties willen weten. Kan iemand mij een zeer goed boek aanbevelen voor het <stront>schrijven van php?</strong> Ik ben al reeds bekent met html css en javascript maar nu nog een boek dat mij verder helpt… Alvast bedankt

Commenting is not available in this weblog entry.