Goed op weg

Na drie maanden als full-time freelancer maak ik de balans op. Hoe gaat het? Als mensen mij dat vragen, dan is mijn antwoord steevast: uitstekend. En als ik de vraag aan mezelf stel, is het antwoord hetzelfde. Geen gebrek aan opdrachten, geen geldzorgen, zelfs tussendoor nog op vakantie geweest (hoewel ik vermoed dat dat de enige vakantie van het jaar zal zijn). Het lijkt erop dat de 10 grootste fouten niet op mij van toepassing zijn. Gelukkig maar.

Geregel valt mee

Ik zag het meest op tegen al het geregel. Belastingen, Kamer van Koophandel, verzekeringen, boekhouding… Niet de meest boeiende bezigheden die ik mij kan voorstellen. Maar door alles rustig aan, één voor één af te handelen, bleek de feitelijke hoeveelheid geregel behoorlijk mee te vallen. Daar komt bij dat het internet een grote verzamelplek is van ervaringsdeskundigen, waardoor sommige keuzes makkelijker werden gemaakt.

Eigen tijd indelen? Ja, maar…

Dit wordt altijd gezien als het grote voordeel van freelancer zijn. En inderdaad, ik kan ook mijn eigen tijd indelen. Maar er zijn maar zoveel slots waar je de tijd in kan delen, wat betekent dat je toch regelmatig van 9 tot 6 (of langer) aan het werk bent, zeker als je ook nog te maken hebt met opdrachtgevers die wel normaal op kantooruren werken. Desondanks heb ik niet per se de verplichting om op 9 uur “op kantoor” te zijn, dus ’s morgens vroeg even een uurtje naar de sportschool gaan wordt daardoor erg makkelijk.

Thuis werken is de bom

Absoluut. Niet dat ik elke dag thuis zit; ik werk regelmatig op locatie of reis het land door voor meetings (”vergaderingen” zijn het niet altijd). Maar als ik thuis zit — zoals nu — is dat heel prettig. iTunes staat op shuffle, koffie uit de Nespresso, geen systeembeheerder, mijn eigen spullen, bakkertje om de hoek voor de lunch, af en toe een was erin gooien, mijn ding, mijn manier. Heerlijk.

Op naar de volgende drie maanden. Op z’n minst.

29 August 2007 | Life, Werk | 6 reacties

Reacties

 1. 1 Tjarko 29 August 2007, 17:26

  Heel goed!! alleen met het thuiswerken ben ik het niet eens :-) dat was ik na een jaar wel zo ontzettend beu dat ik nu gewoon een kantoor heb. Weliswaar op een steenworp afstand van mijn huis, maar wel een echt kantoor.

  Op naar de volgende 3 inderdaad!! succes

 2. 2 Storm 4 September 2007, 12:57

  Kon ik maar thuiswerken. Echt, dat zou me heel veel waard zijn.

 3. 3 Martijn 6 September 2007, 22:08

  Thuiswerken is erg relaxed. De afwisseling met naar kantoor gaan maakt het nog beter.

 4. 4 Martijn 6 September 2007, 22:09

  Overigens erg leuk om te horen dat het goed gaat, keep up the good work! :)

 5. 5 Bas 8 September 2007, 11:01

  Ik ben erg blij dat mijn werkgever een van de weinigen is die thuiswerken volledig accepteert en zelfs ook erg goed faciliteert!

 6. 6 Ramon 11 September 2007, 01:28

  Inderdaad, heel herkenbaar. Heerlijk hè?

Commenting is not available in this weblog entry.