Gilde van Front-Enders

Wanneer je diensten van anderen aanneemt, is het vaak maar hopen of ze daadwerkelijk vakwerk leveren. Dat geldt voor vele vakgebieden en webontwikkeling is daar geen uitzondering op. Echter, hoe weet je als leek dat je met een partij in zee gaat die weldegelijk voldoet aan de kwaliteitsnormen van vandaag de dag? Een keurmerk zou dat een stuk eenvoudiger maken.

Dat is precies wat Peter-Paul Koch zich ook bedacht. Hij startte het initiatief om een soort van Gilde van Front-enders op te richten. Deze branche-organisatie moet zorgen voor een professionaliseringsslag onder de front-end-programmeurs in Nederland, zowel bij bedrijven als in het onderwijs, waardoor het voor opdrachtgevers makkelijker wordt om meer goede front-enders te vinden. Een uitstekend initiatief, waar ik in ieder geval graag aan meedoe. Ik raad iedereen die ook op een professionele manier met het web bezig is aan dat ook te doen.

2 July 2007 | Webdev, Werk | 2 reacties

Reacties

  1. 1 stefan 2 July 2007, 17:03

    Ik zag het initiatief en ben er helemaal voor. Heb hier intern ook de mensen erop aangesproken. Zelf ben ik, denk ik, minder iemand van de front-end, en ik twijfelde dus ook of ik mezelf moest aanmelden. Hoewel ik regelmatig met HTML te maken krijg en een voorstander ben van semantisch correcte HTML, ben ik geen expert op het gebied. Om die reden meld ik me voorlopig nog niet aan ;)

  2. 2 Tjarko 2 July 2007, 17:41

    Ken deze plannen ook inderdaad. Er zitten alleen teveel haken en ogen aan. Hoe gaat men het “reguleren” wie wel en niet aan de standaarden voldoen. Kortom.. krijg je niet straks dat de “grote” jongens automatisch zo’n stempel krijgen omdat ze genoeg poen neerleggen of omdat ze ook daadwerkelijk goed zijn.

    Kijk naar b.v. drempelsweg wat gewoon een grote farce is geworden, driekwart van de bedrijven die daar genoteerd staan hebben zelf niet eens een w3c standaarden site. Ik ben zeker voor een orgaan waar sites en de desbetreffende bouwers als “goed” genoteerd staan.. maar om het label aan een bedrijf zelf te hangen weet ik niet. Het ene project kan goed zijn.. het andere erg slecht en wie gaat dat monitoren…

Commenting is not available in this weblog entry.