Belronde

Zoals verwacht is het nabellen van zalen een kloteklus. De eerste helft van de zalen hebben we vorige week gedaan, en zojuist heb ik eigenhandig de andere helft voltooid. En wat kwam eruit? Precies niks. Een greep uit de reacties:

“Nog niet geluisterd. Probeer het in mei.”

“We stoppen met het boeken van bands tegen vergoeding.”

“Programmeur is er alleen op dinsdagavond vanaf half 8.”

“Bel over twee weken nog eens.”

Gelukkig sprak ik naast een opperchagrijn ook een vriendelijke programmeur die mij uitlegde waarom het allemaal zo moeilijk gaat. Hij gaf mijn band een kans om op een avond, met lokale bands, te komen spelen, tegen onkosten. In Groningen. Misschien is er dan toch niet helemaal niets uit deze belronde gekomen. Op naar de volgende ronde.

19 March 2003 | Life | 7 reacties

Reacties

 1. 1 Paul 20 March 2003, 01:46

  En waarom gaat het dan zo moeilijk? Als die zalen nieuwe bands geen kans geven dan is er straks geen band meer over die in de zalen van Nederland kunnen spelen.

 2. 2 Low 20 March 2003, 12:34

  Het gaat zo moeilijk, omdat het aanbod van bands vele malen groter is dan de capaciteit van de Nederlandse zalen. Een programmeur van een zaal krijgt per maand — soms per week — tientallen demo’s en cd’s toegestuurd, waarna evenzoveel mensen die persoon gaan nabellen. Ook is het voor een onbekende band moeilijk om buiten de regio een optreden te krijgen: niemand komt naar je kijken als ze je niet kennen. En dat is weer slecht voor de omzet.

  Dat is, in een notendop, waarom het zo moeilijk gaat.

 3. 3 Bareuh 20 March 2003, 13:50

  Het blijft klote om je eigen bandje te pluggen. De maatstaf is overal anders. ‘Wij’ proberen iedere editie van het festival anders eruit te laten zien. Er zijn weinig uitzonderingen die een tweede keer worden geboekt. Inderdaad, gewoonweg omdat het aanbod erg overweldigend is.
  Het nabellen door bands is soms ook iets te veel. Ik krijg veel leuke mensen aan de telefoon dat wel maar soms krijg ik ook scheldkannonades naar mijn hoofd. Dan maakt je bandje al helemaal geen schijn van kans.
  De pest is ook dat het een ‘ons-kent-ons-circuit’ is. Eenmaal op de juiste plekken gespeeld (Noorderslag is een zeer belangrijk evenement) en flink te hebben gemingeld, maak je al wat meer kans.
  Aan de kwaliteit van Jimmyhat ligt het absoluut niet, we hebben ze niet voor niets al 3x (unicum!) geboekt in het verleden.
  Veel succes Low, eens moet het lukken!

 4. 4 Low 20 March 2003, 13:56

  Werfpop ‘98 en ‘00. Lijkt me twee keer, niet drie. :-)

 5. 5 Bareuh 20 March 2003, 14:05

  oepers, maak ik een foutje? Sorry! 8-

 6. 6 Ralph 24 March 2003, 18:38

  Welk evenement en welke locatie gaat het in Groningen worden als ik vragen mag?

 7. 7 Low 24 March 2003, 19:13

  Ralph: Ik heb contact gehad met Simplon.

Commenting is not available in this weblog entry.